Made by Van Eeden

Arjan van Eeden

Arjan van Eeden bedenkt en ontwerpt eigen producten en producten in opdracht van particulieren en bedrijven. Mooie maar tegelijk ook praktische producten en objecten die een leven lang meegaan. ‘Om iets wat eerst in je hoofd ontstaat dan uit je handen te zien komen is echt geweldig. En in mijn geval kunnen dat heel erg uiteenlopende dingen zijn. Ik ga werkelijk alle kanten uit in mijn hoofd en dus ook met mijn producten’.

Arjan van Eeden, geboren 1969 te Eindhoven.  Ik heb nooit goed kunnen aarden op een schoolse omgeving en was veel meer bezig met eigen dingen. School was meer een plek waar je heen moest, maar ik had nooit het gevoel dat ik daar iets leerde wat ik nuttig vond. Ik spendeerde liever mijn tijd in mijn schuurtje met alle gereedschappen om me heen. Eerst knutselen aan fietsen, toen brommers en uiteindelijk mijn eerste motor. Ondertussen werkte ik vaak voor mijn zus en zwager, Cecile en Paulus, waar mijn kwaliteiten helemaal uit de verf kwamen. Daar leerde ik met vele materialen en gereedschappen werken.

Op mijn 18de, na 1,5 MTS stopte ik met school, vroeg een BTW nummer aan en maakte een afspraak met een man die Special Effects maakte voor film en reclame.
Mijn broer Wim werkte in die branche en had die afspraak voor me geregeld. Want mijn broer dacht dat dat wel iets voor me was. En dat was een schot in de roos! Weliswaar niet met die ene man, maar met Leo Cahn werkte ik jaren samen en maakte de meest gekke dingen voor voornamelijk reclamefilms. Werkelijk alle mogelijke gereedschappen en materialen kwamen weer aan bod. Van naaimachine tot haakse slijper en van autowrakken tot bladgoud.

Na 10 jaar special effects en modelmaken stapte ik uit de reclame wereld. In 2001 vertrok ik met mijn gezin naar Frankrijk waar ik een oude watermolen tot woonhuis ombouwde en een gastenhuis verbouwde om te verhuren. In 2009 verhuisden we weer naar Nederland waar ik na een aantal jaar diverse klussen gedaan te hebben samen met een aantal ondernemers een pand huurde om eigen en gezamenlijke opdrachten uit te voeren. Steeds meer richt ik mij op het bedenken, ontwikkelen en maken van eigen producten. Hoe meer tijd ik neem om mooie dingen te bedenken hoe blijer ik wordt!

Website