21-02-2021
Door Annemarij,
Gastvrouw van Storytelling-Design

Op Atelierbezoek

Storytelling Design | Pop Up Shop
Wat ik het allerliefste doe is sprankelen in mijn Pop-Up Shops. Mooie producten om me heen verzamelen van designers waar ik van hou en hierover vertellen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik weer mag!
Maar mijn werk heeft nog meer leuke kanten..

Ik vind het heel belangrijk om mijn designers en hun producten goed te leren kennen. Immers, hoe meer ik weet, hoe mooier de verhalen worden die ik in de Pop-Ups kan vertellen. Daarom ga ik op atelierbezoek. Onder het mom van: “het hoort bij mijn werk” is het voor mij vooral genieten. En dat begint met de eerste afspraak. De ene keer is het een nieuwe designer die ik bezoek, de andere keer een designer waar ik graag eens mee spar, want van ideeën uitwisselen word je altijd rijker. Meestal probeer ik verschillende afspraken te combineren. Het zijn toch lange ritten voor mij, omdat ik in Zuid-Limburg woon. En dan stap ik ’s morgensvroeg in mijn auto voor een rit van een uur of 2 á 3. Dat vind ik al genieten, muziekje op, cruise control en tuffen maar.

Goede gesprekken.

Storytelling Design | Irma Borgsteede | Atelierbezoek

Zo vertrok ik een tijd geleden naar Veenendaal, naar Irma Borgsteede. Irma werkt al ruim twintig jaar als zelfstandig modeontwerpster, met kleine collecties die ze zelf in huis produceert. Ze verkoopt haar kleding voornamelijk bij LIVStores in Utrecht én bij Storytelling-Design. Coronatijd maakt dat er minder verkocht wordt, dat maakt dat ze het schilderen weer (tijdelijk) opgepakt heeft . Wat ik er zo mooi aan vind is dat het lijnenspel in haar schilderijen terugkomt in haar kleding. Zo mooi om dat te zien en ik denk dat we hier ook iets mee gaan doen in de volgend Pop-Up.

Storytelling Design | Irma Borgsteede | Schilderij
Storytelling Design | Irma Borgsteede | Schilderij

Ondanks dat ze het fijn vond om weer te schilderen, is en blijft kleding ontwerpen en maken haar passie. Irma heeft een zalig atelier op zolder, vol met stoffen en patronen.

De stoffen, altijd restpartijen, glijden door haar hand en vertellen haar wat ze gaat maken. De ene stof wil graag een jurk worden, de volgende stof voelt als een colbert of het stof wordt graag een fijne Thuisblij(f) trui. Irma maakt kleding die prettig zit, van mooie stoffen met elk stuk een eigen touch, soms gestikt, soms geverfd, maar altijd uniek.

Goede gesprekken deel 2

Storytelling Design | Ore Design | Notenkrakers

Heeten ligt “maar” 1 uur rijden van Veenendaal, dus breng ik ook nog een bezoek aan Ore Design, ontwerpers van de meest fantastische notenkraker. Mannie en Frans wonen in het buitengebied van Heeten, in een prachtig verbouwde boerderij. Van de stal/loods hebben ze kantoor/exposite/ontvangst/vergaderruimte gemaakt. Ondanks de grootte en hoogte van de ruimte voelt deze warm en fijn.

En buiten in de tuin staat een schuurtje, oud en begroeid met klimop, de smederij van Frans. Binnen blijkt ook deze ruimte allesbehalve klein te zijn. Vandaag was het vuur uit, maar afgelopen weken moet het aangenaam warm zijn geweest, want Frans is flink aan de slag geweest met zijn notenkrakers. Ontstaan door een combinatie van factoren; uit liefde voor goed gereedschap, met een passie voor voedsel, op zoek naar de ultieme notenkraker. ‘Ervaar de hele noot’

Het is mooi om hun proces te zien en om rondgeleid te worden in hun wereld. Een wereld die véél meer omvat dan alleen notenkrakers en kaassnijders. En dan kruip ik weer lekker achter mijn stuur voor een rit van bijna 2 ½ uur naar huis, met een warm hart van de warme ontvangsten en de mooie gesprekken.

Dankjewel aan:
Irma van Irma Borgsteede – Wearable Art en aan Mannie en Frans van OreDesign!

Storytelling Design | Ore Design | Smidse
Storytelling Design | Ore Design | Notenkraker