09-02-2023
Door Annemarij,
Gastvrouw van Storytelling-Design

Winter Inspiration

Vorig weekend was Winter Inspiration bij Bas van Pelt binnenhuisarchitectuur in Den Haag.

Op Podium van Pelt lieten ca 20 ontwerpers en kunstenaars in een bijzondere setting allen één van hun meest favoriete werken aan zien. Karel Bodegom, eigenaar van Bas van Pelt, ging met de bezoekers en de makers op originele wijze in dialoog.

Koot Engel van SPARX Living mocht er zijn driehoek-vormige tuinset presenteren en ik mocht mee om zijn mooie verhalen te vertellen.

Aangezien de expositie van Winter Inspiration pas om 14.00 uur begon was er voor ons tijd over om te flierefluiten. Op de fiets naar Scheveningen om een mooie ketting bij IWEARLACE op te halen en daarna over de boulevard, door de duinen richting Wassenaar en weer terug naar Den Haag. Het was zalig weer en we hebben er lekker van genoten.

Een jurk van Michael Bernaart stond al lang op mijn verlanglijstje, maar het kwam er nooit van. Zo’n weekend in Den Haag is dan een goede gelegenheid om zijn mooie winkel op de Papestraat te bezoeken. De keus was moeilijk, maar uiteindelijk is het deze schoonheid geworden. Super blij mee!!!!

En dus in mijn nieuwe jurk met bijpassende ketting naar Winter Inspiration, waar de winkel al aardig volliep. Wat een mooie gesprekken hebben we gevoerd met bezoekers, het blijft een fijne tuinset om over te vertellen! De avond werd afgesloten met een wijnproeverij en daarna een gezamenlijke maaltijd van soep en een goddelijke pasta met paddenstoelen.

Ook dag 2 begon pas om 14.00 uur. Tijd genoeg om eerst te gaan hardlopen in het Haagse bos en daarna op de fiets te dwalen door de stad. Een omleidingsbord met Zeeheldenkwartier trok mijn aandacht, dus dan gaat het stuur om naar links en worden de borden gevolgd. Wat een leuke straat, wat een prachtige winkeltjes! Kwam er nog een ketting van Loet Gescher tegen en het servies van Grace of Glaze. Zeker een reden om terug te komen, want alles was natuurlijk gesloten. 

Na een zalige lunch weer terug naar Van Pelt. De zondagmiddag was rustiger dan de zaterdag, maar daardoor was er meer tijd om in gesprek te gaan met de deelnemende designers en kunstenaars. Altijd boeiende gesprekken!

Al met al een zeer geslaagd weekend, mede dankzij Mariëtte Wolbert, Inge Becka en Piep van Zante die dit evenement georganiseerd hebben!