Rob van Avesaath

Schrijven in Staal

Het ontwerpproces van mijn Tekeningen in Staal is geen rechtlijnig proces, ik vergelijk het met het maken van een wandeling. Samen bekijken we of we rechts of links afslaan en als het niet bevalt keren we terug en maken een andere keuze. Zo bekijken we verscheiden opties en maken we een keuze die voor de opdrachtgever optimaal is. Ik gebruik staal alsof het papier is: knippen, vouwen en plakken. Het schijnbare gemak waarmee het staal gebogen lijkt te zijn, is bedrieglijk. Profielen en plaatmateriaal worden gewalst of gehamerd. Daarbij werk ik als een beeldhouwer: het ‘vormmaken’ is deel van het vormgeven. Tijdens het intensieve werkproces worden de laatste ontwerpbeslissingen. Mijn objecten zijn autonoom of hebben een functie als hekwerk, kruk of een bedrijfslogo.

Website

De andere Designers