15-03-2021
Door Annemarij,
Gastvrouw van Storytelling-Design

Een Bijzondere Collectie

Storytelling-Design | Vlag | Pop-Up Shop
Twee jaar geleden rond deze tijd (Maart 2019) was ik druk bezig met het organiseren van mijn eerste Pop-Up Shop. De TEFAF in Maastricht leek mij hiervoor een uitgelezen moment. We openden de Pop-Up met een mooie groep designers. Wat was ik trots, zo’n mooie collectie, zo’n mooie namen en Design. Het was echt een droom die uitkwam!

Voordat ik mijn eerste Pop-Up Shop van Storytelling-Design organiseerde werkte ik al een jaar of 5 in de designwereld, leerde er veel designers en hun producten kennen. Mijn hart gaat uit naar de diversiteit van deze producten. Belangrijk voor mij is daarom dat de collectie van een Pop-Up Shop van Storytelling-Design ook bestaan uit deze grote diversiteit. Ik hou van kleding, sieraden en tassen, maar ik hou ook vreselijk veel van mooie tafels, bijzondere stoelen en kasten en ook van mooie hekwerken en lampen.

Van 17 designers

En het lukte om in de Pop-Up shop deel 1 het werk van 17 designers te presenteren met deze grote variatie aan disciplines, van kasten tot sieraden, van lampen tot kleding en van tuinsets tot tassen. En ik mocht alle mooie verhalen achter de producten vertellen.

Het verhaal achter de keuken set “Bella Salmonella” van Mariëtte Wolbert, Het hoe en waarom van een driehoekige tuinset van SPARX Living, de verrassing als jullie in de sieraden van Marian Sturkenboom mochten knijpen. Wat heb ik ervan genoten, maar vooral, wat hebben de bezoekers ervan genoten!

Storytelling-Design | Mariëtte Wolbert | keukenhanddoeken

Gegroeid naar 43 designers

We zijn nu 6 Pop-Ups verder en de Collectie is aanzienlijk uitgebreid. Storytelling-Design is gegroeid van 17 naar 43 designers. De designers komen uit heel Nederland, van Maastricht tot Groningen, van Arnhem tot Callantsoog en alles wat er tussenin ligt.

Het leuke van zo’n grote Collectie is dat de deze per Pop-Up Shop wisselt, de ene keer heeft deze designer tijd, de volgende editie een andere. Maar het gebeurt ook dat een designer het product niet vindt passen bij het evenement waar Storytelling-Design zich bij heeft aangesloten. Door deze variatie blijven de Pop-Up’s verrassend, afwisselend, maar toch herkenbaar.

Storytelling-Design | | Pop Up Shop

Untold stories

Helaas ging Pop-Up deel 6 tijdens de DDW in Eindhoven wegens de Corona-maatregelen niet door. Ik mocht de winkel van MLY vullen met de collectie van Storytelling-Design. De winkel lag op Strijp-S, de hoofdlocatie van de DDW. Een prachtige kans voor mij én mijn designers om ons werk te presenteren voor een groot Design-minnend publiek. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Maar  daardoor hebben een aantal Designers hun werk nog niet kunnen presenteren bij Storytelling-Design. Heel spijtig, want ook de verhalen van Jeanet Metselaar, Lempe, De Geus Tassen en Made bij van Eeden zijn het meer dan waard om verteld te worden.

Ik kan dan ook niet wachten totdat we weer een Pop-Up kunnen openen en ik al deze mooie verhalen mag vertellen. Maar voor nu moet ik nog even stil afwachten.

Wat overblijft is een heel groot gevoel van trots en dankbaarheid voor de huidige Collectie van Storytelling-Design. In anderhalf jaar tijd gegroeid van 17 naar 43 designers en ik mag hun verhalen vertellen.

P.S. Het leuke is dat de Collectie van Storytelling-Design achter de schermen nog steeds groeit. We hebben nog hele leuke verrassingen voor jullie in petto!

Ik verheug me al op nieuwe verhalen!

Hopelijk tot snel!

Annemarij.

Storytelling Design | De Geus Tassen | Handtas
Storytelling Design | Jeanet Metselaar | Ketting
Storytelling Design | Lempe | Buitenhaard | Cortenstaal